Egy régi tradíciót, a köles kenyérként történő használatát eleveníti fel a Golden Granet márka. Az ügyvezetőt, Kasza Sándort kérdeztük, milyen előnyökkel jár ezen álgabona használata?

Általánosságban a gluténmentes pékáruk keményítő alapúak (pl kukoricakeményítő, tápiókakeményítő) amit a szervezet gyorsan cukorrá alakít át, mert magas a glikémiás indexe. Ma már tudjuk, hogy a keményítő jobban megemeli a vércukor szintet mint a cukor, így kijelenthetjük, hogy jobban is hizlal mint a cukor.
A kezdetekkor a legjobb minőségű alapanyagokat kerestük, így esett a választásunk a kölesre, mint komplex B-vitamin forrásra, ami gazdag vasban, foszforban, magnéziumban, káliumban és cinkben, és jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a keményítőé, mert lassú felszívódású szénhidrát.
A kölesnek köszönhetően tehát szénhidrát csökkentettek a pékáruk, viszont a minőség miatt nagyon laktató tartalmas mindegyik pékáru, és hosszan adják le a nap folyamán a szükséges energiát.
Az allergén mentesség miatt pedig azért döntöttünk, mert számos trendet látva, érzékelhető, hogy egyre több embertársunk egyre több mindenre érzékeny, így a célunk az volt, hogy a lehető legtisztább kenyeret készítsük el, úgy hogy páratlan ízélményt nyújtunk.

A szervezet jelzéseire nagyon oda kell figyelni, az érzékenységek jól mérhetőek, és valóban, egyre nő az ételintoleranciával rendelkezők száma, ennek az oka nem csak a gyakoribb mérésekben keresendő, hanem -szakmai cikkek szerint- valószínűleg az életkörülményeink változtak ilyen irányba. Nem ritkák azon vásárlóink, akik 4-5 összetevőre érzékenyek, és a kisgyermekes édesanyákat külön meg szeretném említeni, örülünk, ha segítséget tudunk nyújtani az étkeztetésben.

A pékáruk kivétel nélkül élesztő mentesek, és bio minősítéssel rendelkeznek. A kölesnek köszönhetően szénhidrát csökkentettek, és clean label a mostani divatos megjelölés szerint.
A jelenlegi nyugati trendeknek megfelelően, illetve több szakértő már itthon arra a kérdésre, hogy mégis mire figyeljünk oda a legjobban az ételek választása során, azt javasolják, hogy ne fogyasszunk magasan feldolgozott ételeket. A clean label egy összefoglaló címkézése ennek, egyszerűen úgy készüljön egy étel, mint az édesanyánk készítené a konyhában, és ne használjunk olyan alapanyagokat, melyeket szinte ki sem tudunk olvasni, ezek használata, ugyanis sejtszerkezet szinten változtatja meg az ételünk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy tartósítószer mentesen, a védőgázas technológiának köszönhetően, egyszerű, hagyományok készítési módszerrel is 120 nap a pékáruk eltarthatósága.

A Kakaós muffin tekintetében egy igazán jó ízvilágra törekedtünk, minőségi holland kakaópor biztosítja az egyedülálló csokoládé ízt, neki ez a különlegessége!

A védőgázas technológiának köszönhetően 4 hónap az eltarthatóság és független íztesztek alapján ugyanolyan az íz az eltarthatóság elején és végén. Amit kiemelnék, hogy a készre sütött pékáruk, felbontás után több órával is frissek maradnak, nem száradnak ki, tehát egy elkészített szendvics később fogyasztva is élmény.