A gluténérzékenyeknek rengeteg lehetőségük van egymás támogatására, ugyanis számos olyan csoport található a közösségi médiában, amely kifejezetten ezzel a céllal jött létre. Ötletek, tanácsok, receptek és mindez egyhelyen, perceken belül!

Ezek közül most kettőt mutatunk be.

Sebők Gábor egy biológia szakos hallgatóból lett szakács, aki a tavaly elindított Facebook oldalával, (Gábor Easyfood) mára már majd tízezer követőt tudhat maga mögött.
Bemutatkozójában azt írja magáról, hogy szeret kísérletezni, és azért hozta létre az oldalt, hogy otthoni főzőkísérleteinek végeredményét megoszthassa másokkal.
Gábor lisztérzékeny, így elsősorban glutén- és cukormentes, valamint diétás receptekkel foglalkozik. Az ételeket a legegyszerűbb módon igyekszik elkészíteni, receptjeit fotókkal együtt posztolja. Úgy véli, nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy valaki gyorsan és könnyen, finom ételeket tudjon elkészíteni otthonában, ráadásul hisz abban, hogy van lehetőség a kalóriák számlálása nélkül étkezni.

Egy másik igen meghatározó csoport a gluténérzékenyek életében a „Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok” elnevezésű zárt csoport.  A hat éve megalapított, már nyolcvanezer fős csoport, igen széles rajongótáborral büszkélkedhet.
A csoportban – ahogyan az a nevéből is kiderül – a gluténmentes étkezés és életmód a legfőbb téma, de szóba kerülnek a betegséggel járó társproblémák is, mint például a laktózintolerancia, a különféle ételallergiák, a cukorbetegség, továbbá a Crohn- és pajzsmirigybetegség. A közösség tagjai rendkívül segítőkészek, egymást támogatják receptekkel, tapasztalatokkal és életviteli tanácsokkal.
Ezek a közösségek többek között azért is hasznosak, mert lehetőséget nyújtanak a felmerülő problémák megvitatására, méghozzá olyasvalakikkel, akik hasonló cipőben járnak, és az adott kérdésekben esetleg már rendelkeznek tapasztalattal.