Glutén- és allergénmentes prémium termékek
  • Allergén mentes
  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes

diéta

diéta

Golden Granet #glutenmentesdieta #14napkihivas

Te is azok közé tartozol, akik rémülten pislogtak a mérleg kijelzőjére az ünnepek után? Megártott a bejgli, a töltött káposzta és a sok sütemény? Térj vissza a normál kerékvágásba, sőt, egy annál sokkal jobb formába a Golden Granet gluténmentes diétájával! Indítsd az évet csökkenő testsúllyal, csatlakozz Te is 14 napos gluténmentes diétánkhoz! Mi a kihívás lényege? 1. Ne fogyassz gluténtartalmú ételeket (búzát, árpát, rozst tartalmazó pékáruk, élelmiszerek)! 2. Ügyelj a folyadékbevitelre, fogyassz napi 2-2,5 liter

Tovább olvasom »
diéta

Diéta, 1. pont – Iktasd ki a glutént!

A kihívás első pontja arról szólt, hogy iktasd ki az étrendedből a glutént – na de mi is az a glutén? A glutén a gabonák egyik fehérje összetevője, mely ötven-ötven százalékban két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység a búza, rozs, zab és árpa egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység.

Tovább olvasom »
diéta

Quinoa

A quinoa története valamikor 8-9000 évvel ezelőtt kezdődött a Titicaca-tónál. Errefelé már ekkortájt előszeretettel fogyasztották ennek a növénynek a termését, és a bolíviaiak a termesztés során finomítottak a növény tulajdonságain, hogy minél jobb terméssel és vékonyabb külső réteggel bírjon.

Tovább olvasom »