Glutén- és allergénmentes prémium termékek
  • Allergén mentes
  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes

egészség

egészség

A kovász pozitív hatásai az egészségre – avagy miért előnyös a kenyérkészítésben?

A 20. század eleje óta a kovász használatát fokozatosan felváltotta a Saccharomyces cerevisiae élesztőfajta, illetve különféle ipari enzimek használata. Rövidúton ipari szinten állították elő és használták a pékségekben mindkettőt. Az élesztőt alacsonyabb százalékban (0,5–2,5%) kell a tésztához adni, mint a kovászt ahhoz, hogy a kenyerek szépen megkeljenek.

Tovább olvasom »
egészség

Te melyik típusba tartozol?

Az NRC által 2018-as 500 fős 30 és 60 év közötti nők körében végzett reprezentatív kutatása alapján a résztvevőket négy nagy csoportba sorolhatjuk a betegségekkel és a tudatos táplálkozással, tudatos életvitellel kapcsolatos attitűdjeik alapján. Te melyik csoportba tartozol?

Tovább olvasom »
egészség

Önkéntes gluténmentesség

Egyre többen vélik úgy, hogy jót tesznek egészségüknek azzal, ha önként térnek át a gluténmentes étrendre. Kutatók viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy azok, akik nem érzékenyek a gluténra, mégis száműzik az étrendjükből, szívük egészségét veszélyeztethetik.

Tovább olvasom »
egészség

Tökmag

Mint annyi más értékes haszonnövényt, a tököt is Amerika felfedezésének köszönhetjük: Közép-Amerika, Mexikó őslakói sok ezer éve ismerték és termesztették, de Európába, Ázsiába csak a felfedezések után hozták el a hódítók.

Tovább olvasom »
egészség

Hajdina

Egy ideig feledésbe merült, majd napjaink reformtáplálkozása újra előtérbe helyezte. A hajdina ma már itthon is egy közkedvelt, értékes beltartalmú, tápláló gabonaféle.

Tovább olvasom »