Glutén- és allergénmentes prémium termékek
  • Allergén mentes
  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes

glutén

glutén

Bevezetés a hisztaminérzékenység világába Bendybeuval

A hisztaminérzékenység és tünetei, habár kevésbé ismertek, mint a glutén- és laktózérzékenység, mégis egyre több és több az érintett. Tipikus tünetei lehetnek például a kisebb hasi görcsök, a feszülés, a puffadás, az emésztőrendszeri diszkomfort érzés, a fejfájás, a migrénszerű tünetek, az orrfolyás, az orrdugulás, a bőrkiütés, a hányinger, az émelygés, az étvágytalanság, vagy a szédülés is, mégis a betegség gyakran sokáig kezeltelen marad.

Tovább olvasom »
gabona

Gabonák a gluténmentes étrendben

A gluténfogyasztás az arra érzékenyeknél több, akár élethosszig tartó betegségért is felelős lehet.  A glutén egy fajta raktározó fehérje. A búzában a gliadin, az árpában a hordein, a rozsban a secalin okozhat különböző panaszokat, melyek mind a glutén alkotórészei. Ezen fehérjék által kiváltott autoimmun folyamat hatására károsodik a vékonybél nyálkahártyája, a tápanyagok felszívódásáért felelős bélbolyhok sorvadásnak indulnak, mely által súlyos emésztési és felszívódási zavar alakul ki.

Tovább olvasom »
diéta

Golden Granet #glutenmentesdieta #14napkihivas

Te is azok közé tartozol, akik rémülten pislogtak a mérleg kijelzőjére az ünnepek után? Megártott a bejgli, a töltött káposzta és a sok sütemény? Térj vissza a normál kerékvágásba, sőt, egy annál sokkal jobb formába a Golden Granet gluténmentes diétájával! Indítsd az évet csökkenő testsúllyal, csatlakozz Te is 14 napos gluténmentes diétánkhoz! Mi a kihívás lényege? 1. Ne fogyassz gluténtartalmú ételeket (búzát, árpát, rozst tartalmazó pékáruk, élelmiszerek)! 2. Ügyelj a folyadékbevitelre, fogyassz napi 2-2,5 liter

Tovább olvasom »
diéta

Diéta, 1. pont – Iktasd ki a glutént!

A kihívás első pontja arról szólt, hogy iktasd ki az étrendedből a glutént – na de mi is az a glutén? A glutén a gabonák egyik fehérje összetevője, mely ötven-ötven százalékban két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység a búza, rozs, zab és árpa egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység.

Tovább olvasom »