Glutén- és allergénmentes prémium termékek
  • Allergén mentes
  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes

gluténmentes

gluténmentes

Glikémiás index barát – Kenyér kölesből, glutén és allergénmentesen

Egy régi tradíciót, a köles kenyérként történő használatát eleveníti fel a Golden Granet márka. Az ügyvezetőt, Kasza Sándort kérdeztük, milyen előnyökkel jár ezen álgabona használata? Glutén- és allergénmentes pékárukat és péksüteményeket készítenek, a 14 allergéntől való mentesség a különlegességük? Mitől lesz egy kenyér glikémiás index barát? Általánosságban a gluténmentes pékáruk keményítő alapúak (pl kukoricakeményítő, tápiókakeményítő) amit a szervezet gyorsan cukorrá alakít át, mert magas a glikémiás indexe. Ma már tudjuk, hogy a keményítő jobban megemeli

Tovább olvasom »
gluténmentes

Gluténmentes élelmiszerek tápanyag és rosttartalma VS Golden Granet – Szakmai cikk felvetéseire válaszolunk

A gluténmentes ételek és élelmiszerek iránti igény napjainkban egyre növekszik, azonban sok esetben olyanok is kiiktatják az étrendjükből a glutént, akiknél ez egészségügyi szempontból nem lenne indokolt. Egy amerikai kutatás arra a megállapításra jutott, hogy 2015-ben már a vásárlók 20%-a törekedett arra, hogy elhagyja, vagy csökkentse a glutén tartalmú termékek fogyasztását.

Tovább olvasom »
gluténmentes

Gluténmentes pékáruk lehetséges alapanyagai

A gluténmentes étrend a legbiztonságosabb kezelési mód a cöliákia és más gluténnel kapcsolatos rendellenességek esetén (pl. NCGS). A cöliákia a népesség 1-2%-át érintő immunmediált szisztémás kórkép, amelyet a gabonafélék (búza, árpa, rozs) prolaminjai idéznek elő az arra genetikailag fogékonyak esetében.

Tovább olvasom »
egészség

Önkéntes gluténmentesség

Egyre többen vélik úgy, hogy jót tesznek egészségüknek azzal, ha önként térnek át a gluténmentes étrendre. Kutatók viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy azok, akik nem érzékenyek a gluténra, mégis száműzik az étrendjükből, szívük egészségét veszélyeztethetik.

Tovább olvasom »
étkezés

A gluténérzékenység, avagy mit együnk és mit ne?

A gluténérzékenység a népesség egyre nagyobb hányadát érinti. A glutén a búza, az árpa és a rozs magjában található agresszív fehérje, amely nagyon sok embernél vált ki autoimmun reakciókat. A betegség nagyon sokáig tünetmentes, diagnosztizálása után pedig szigorú étrendet kell tartani.

Tovább olvasom »